Pärnumaa Kutsehariduskeskuse eõppe huviliste kogukonna leht: Narva seminarist kokkuvõte

Pärnumaa Kutsehariduskeskuse eõppe huviliste kogukonna leht

reede, detsember 08, 2006

Narva seminarist kokkuvõte

Seminari pildid 1 ja seminaripildid 2
07.-08.detsember toimus Narvas e-õppe koolitusseminar teemal "Koostöövõrgustikud hariduses". Meie koolist osalesid:

  1. Maie Jesjutina
  2. Sirje Aigro
  3. Värdi Soomann
  4. Anu Laas
  5. Sirje Parrol
  6. Endla Kuura
  7. Varje Tipp

Seminar algas plenaarsessiooniga "Koostöö hariduses". Kõik ettekanded olid väga huvitavad. I ettekande tegi Peeter Normak teemal "Koostöö kui teadmusühiskonna eeldus ja instrument". Sealt jäi kõlama mõtted, et tänapäeva ühiskond on teadmusühiskond, mis seab oma liikmetele varasemast palju suuremad nõudmised. Teadmusühiskonnas tekib uusteadmine koostöös. Seega tuleb üha suuremat rõhku õpetamisel panna Bloomi taksonoomia kuuel tasandil (kordamine- mõistmine- rakendamine- analüüs- süntees ja hindamine).

Edasi kõneles Mart Laanpere, kuidas võrgustikes koostöös õppida ja missugused sotsiaalsed tarkvarad on olemas selle toetuseks. M.Laanpere ja teisigi esitlusi leiate Slideshare lehelt, mis kohe pärast ettekandeid üles laeti.

Edasi algasid parallelsessioonid kus igaüks sai valida talle huvitava teemad. Paralleelsessioonides tutvustati Koostöö projekte, Parimaid e-kursuseid, Tehnoloogilisi vahendeid, Õpiobjekte, E-õppe võimalusi ja toimus ka E-õppe kohvik- klubi.

Õhtul toimus Narva Kutseõppekeskuse restoranis 2006 aasta Eesti e-Kutsekoolide parimate e-kursuste õpetajate/õppejõudude õnnitlemine.

Meie koolis pälvisid Ruth Leping ja Monika Limberg eripreemia ja tänukirja "Pedagoogilise mitmekesisuse" eest e-kursusel. Samuti autasustati haridustehnoloogi Varje Tipp'u kursuse valmimise ja abistamise eest. V.Tipp'u autasustati ka e-õppe Arenduskeskuse tänukirjaga "suurepärase koostöö eest e-VÕTI projekti raames".

Projekti raamatupidaja Karin Torin sai samuti tänukirja "suurepärase koostöö eest e-VÕTI projekti raames".

Monika ja Ruth said preemiaks kumbki 14 000.- tseki e-õppe alaseks enesetäiendamiseks.

Õhtu jätkus ööklubis GENEVA, mis kestis meeleolukalt südaööni.

Teisel päeval jätkus seminar teemal Tehnoloogilised vahendid e-õppes ja Temaatilised võrgustikud.

Seminari võttis kokku Mart Laanpere ja viimase ettekande esitas Marju Lauristin "Kommunikatsioon hariduses", mida Anu kommenteeris järgmiselt: "See viimane ettekanne oli nagu maasikas vahukoore peal. Super!"

Niisuguse pärliga lõppes seminar.

Tagasiteel bussis (mis kestis 3 tundi), vahetasime omavahel muljeid seminarist. Maie ja Sirje said endale koostööpartnerid Tartu Ülikoolist, kellega koos arendada e-õppe alast tegevust. Meeldis veel väga rahule LeMill ja Horizon Wimba tutvustus. Samuti mõlgutati mõtteid edaspidisteks tegevusteks. Ühiselt otsustati, et hakata korra kuus ka oma koolis läbi viima e-õppe kohvik-klubi üritusi. Oldi väga rahul, et igasse osakonda on tekkinud e-õppe tugiisikud. Pakkusime küüti ka Tart Ülikooli Pärnu kolledzi haridustehnoloogile Ragnar Õunale ning koos leppisime kokku, et korraldame ühiselt ühe e-tuuri ka Pärnu linnas, kuhu on oodatud kõikidest koolidest huvilised eri haridustasanditelt.

Jäime seminariga väga rahule, saime palju uusi mõtteid, koostööpartnereid ja ideid, et hoogsalt e-õppega edasi minna!

Mina tänan kõiki meie kooli e-õppe arendajaid. Ainult koostöös saame hakkama teadmusühiskonnas.

2 Comments:

At 3:48 PM, Blogger SirJeAjaVeeb said...

Superoperatiivsus. Kuidas Sa küll jõuad?

 
At 4:25 PM, Blogger Varje said...

Kui kohe ei tee, siis jääb tegemata. Minu kohta kehtib see reegel.
Ilusat adventi!

 

Postita kommentaar

<< Home